De Halderbergse Omroep Stichting heeft een algemeen bestuur wat bestaat uit een dagelijks bestuur en een aantal leden.

Het dagelijks bestuur bestaat uit:

  • Voorzitter:
  • Secretaris:
  • Penningmeester:

De leden die samen met het dagelijks bestuur het algemeen bestuur vormen zijn:

De leden hebben zo hun eigen taken binnen het algemeen bestuur. Het algemeen bestuur is tien keer per jaar bijeen om te vergaderen. Een keer per jaar, te weten in maart, wordt er een jaarvergadering gehouden, waarbij alle medewerkers en leden van het PBO worden uitgenodigd. Hier worden het jaarverslag en jaarrekening van het afgelopen jaar besproken en de begrotingen voor de komende jaren gepresenteerd door het bestuur.

Het PBO

De Halderbergse Omroep Stichting heeft een programmabeleid bepalend orgaan, afgekort: PBO. Het PBO is een instituut wat binnen de HOS onafhankelijk is van het bestuur en de programmastaf, wat door het commissariaat voor de media verplicht wordt gesteld. De samenstelling van dit orgaan bestaat uit een evenredige verdeling van personen uit de dorpskernen: Hoeven, Oud Gastel, Bossschenhoofd, Stampersgat en Oudenbosch. Zij vertegenwoordigen verschillende stromingen van de samenleving. Het PBO moet er voor waken dat er voldoende lokale informatieve, culturele en educatieve programmaonderdelen worden gemaakt en uitgezonden. Zij volgen op gezette tijden de uitzendingen en toetsen de programma’s op bovenstaande onderdelen.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *